بسته پیشنهادی اتاق بازرگانی آبادان برای شکوفایی تجاری بندراروندکنار
در دیدار هیئت اتاق بازرگانی آبادان از اروندکنار مطرح شد؛
بسته پیشنهادی اتاق بازرگانی آبادان برای شکوفایی تجاری بندراروندکنار
هیئت اتاق بازرگانی آبادان با حضور در تاسیسات بندری و خدمات گمرک بندر اروندکنار ؛ راهکارهای برون رفت از انسداد فعالیت تجاری این بندر قدیمی در منتها الیه رودخانه اروندرود را مورد بررسی قرار داد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی آبادان ؛ پیش از ظهر دوشنبه ۱۴ آبان ۹۷ ؛ هیئتی از سوی اتاق بازرگانی آبادان به ریاست مسعود خیاط زاده راهی بندر اروندکنار شد تا در حضوربخشدار و دیگر مسئولان شهری و امور گمرکی و بندر این شهر از بسته ی پیشنهادی خود رونمایی کند.
خیاط زاده در این دیدار با اشاره به فعالیت های اتاق بازرگانی آبادان ؛ پیش از راه اندازی بازارچه مرزی اروندکنار گفت : تیمی متشکل از کارشناسان اتاق بازرگانی آبادان جهت بررسی و الگوبرداری از دیگر بازارچه های مرزی در نقاط صفر مرزی راهی مرزهای غربی کشور نمود. بازارچه های مرزی ؛ ساز و کار ویژه ای دارند و علاوه برعرضه ی کالاهای وارداتی بر تولیدات تعاونی های بومی و محلی و دیگر کالاهای ساخت داخل با قید و تاکید بر واردات بر اساس میزان صادرات فعالیت می کنند.
رئیس اتاق بازرگانی آبادان افزود : بازارچه مرزی اروندکنار چند سال پیش در حالی توسط استاندار وقت افتتاح شد که هنوز زیرساخت های آن از جمله انبارهای نگهداری کالا و نیز وضعیت تجاری بودن یا نبودن و حتی موضوع سود بازرگانی در این بندر ایجاد و تعیین تکلیف نشده است و این ها در حالی است که همچنان موضوع واگذاری این بازارچه به بخش خصوصی نامعلوم است.
مسعود خیاط زاده گفت : بخش خصوصی و سرمایه گذاران این بخش زمان حال و امکانات فعلی را می بینند و می سنجند و نمی توان پای آنها را با وعده و وعید به اینجا باز کرد. با این وجود ؛ خوشبختانه بازارچه و تاسیسات بندری می تواند عزم ما را بعنوان فعالان بخش خصوصی آبادان برای عملیاتی نمودن فعالیت در این منطقه تامین نماید اما مستلزم یک سری همکاری ها و تعاملات مجموعه ی دولت با خود می باشیم.
رئیس اتاق آبادان با اشاره به آب خور اسکله ی بندر اروندکنار که بیش از ۴ متر است افزود : دوبه های بیش از۱۰۰۰ تنی به راحتی می توانند در این اسکله پهلو بگیرند و بنابراین تا زمانی که معضل عدم لایروبی اروندرود برطرف نشده نیز می توان کار را شروع کرد ؛ و ما خود را در مقابل مردم شریف این منطقه متعهد می دانیم که همچون گذشته رونق دوباره ای در کسب و کار و معاش را تجربه کنند.
خیاط زاده ادامه داد : پیشنهاد می کنیم که بخشی از بار خدمات بندری آبادان به بندر اروندکنار واگذار بشود تا صادرات از طریق دریا ؛ رونق بیشتری یافته و در کنار آن عده ای نیز شاغل شوند.چرا وقتی بندر اروندکنار کمترین فاصله با دهانه ی خلیج فارس و اتصال به آب های بین المللی دارد ؛ کشتی ها های باری ما برای صادرات و واردات از بنادری مثل آبادان و خرمشهر استفاده کنند؟ اگر موضوع مقدار سود بازرگانی و تفاوت آن در بنادرآبادان و خرمشهر نسبت به اروندکنار بواسطه ی قرار نداشتن در محدوده ی منطقه آزاد اروند است به صراحت می گویم که حل این موضوع قابل پیگیری است.
رئیس اتاق بازرگانی آبادان در پایان گفت : بزودی اتاق بازرگانی آبادان نشستی با حضور استاندار محترم ؛ فرماندار محترم آبادان ؛ نمایندگان محترم آبادان در مجلس شورای اسلامی ؛ ناظرمحترم گمرکات ؛ مدیرکل محترم بنادر و دریانوردی استان خوزستان برای بررسی سه موضوع مهم تردد از اروندکنار به عراق ؛ اعلام بندراروندکنار بعنوان بندر صادراتی و دیگری ؛ سود بازرگانی به گونه ای که تجار و بازرگانان میل و رغبت یابند تا از این بندر فعالیت خود را صورت دهند برگزار خواهد کرد.
گفتنی است بندر اروندکنار در ۴۵ کیلومتری جنوب آبادان و روبروی شهر فاو عراق قرار دارد.